vardenafilVardenafil er den vigtigste aktive ingrediens i flere lægemidler, der anvendes til behandling af erektil dysfunktion hos mænd. Det fås i 2,5 mg, 5 mg, 10 mg og 20 mg tabletter. Det mest kendte lægemiddel baseret på vardenafil er Levitra.

Hvordan virker det?

Vardenafil hører til familien af PDE5-hæmmere. Det virker ved at øge blodgennemstrømningen til bækkenet og de hule organer af penis, og giver dermed en stærk og langvarig erektion.

Findes der lægemidler analoge med vardenafil?

Ja. Tadalafil (Cialis) og sildenafil (Viagra) er lægemidler, der virker på lignende måde.

Hvordan administreres det?

Administration af lægemidler, der indeholder vardenafil, bør ske 10-20 minutter før det planlagte samleje. I første omgang er dosen 10 mg, som enten kan reduceres til 5 mg eller øges til 20 mg, afhængig af den enkeltes behov. Den maksimale daglige dosis af vardenafil er 20 mg.

Er det muligt at tage en overdosis?

Ja. I tilfælde af overdosis øges sandsynligheden for negative bivirkning betydeligt.

Er erektion garanteret?

Nej. Vardenafil er kun effektivt, når en mand bliver seksuelt ophidset/stimuleret. Det forbedrer ikke libido i sig selv.

Bivirkninger af vardenafil

Blandt de mest almindelige bivirkninger er: svimmelhed, rødmen, hovedpine, nedsat farvesyn, sløret syn, tilstoppet næse.

Kontraindikationer for Vardenafil

De almindelige kontraindikationer omfatter: overfølsomhed og personlig medicinsk intolerance, brug af nitrogenoxid donorer eller nitrater i hvilken som helst form, seglcelleanæmi, hjertesygdomme, leukæmi, anatomisk deformation af penis, myelomatose.

Klik her for at købe vardenafil (Levitra)